+90 505 883 30 25
Haberler
ERCİYESEVLER ORGANİK PAZARI 8 YAŞINDA
Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. Bu üretim metodu ile üretilen ürünler ‘ekolojik’ yani organik ürün olarak
adlandırılır. Kısa adı KAPTAR olan Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği müteşebbisliğince, Kayseri’de toplam 11 İlçede 45 üretici ile 900 dekarlık alanda organik sertifikalı üretim yapılmaktadır.

ERCİYESEVLER ORGANİK PAZARI 8 YAŞINDA 

Kocasinan Erciyesevler Organik Pazarı 2013 yılında; organik bitkisel üretim kapsamında yetiştirilen ürünlerin tüketiciye aracısız ulaştırılması amacıyla, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kocasinan Belediye Başkanlığı, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ve Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği işbirliği ile kurulmuştur. Erciyesevler Organik Tarım Pazarı kurulduğu günden beri tüketicilere temiz güvenilir ve sertifikalı organik ürünler sunmakta… %100 Ekolojik Pazar özelliği taşıyan, Kocasinan Erciyesevler Organik Pazarımız bu gün itibariyle açılmış olup, kasım ayına kadar da tüketicilere hizmet verecektir. Kurulduğundan bu yana organik tarım sektörünün öncü girişimlerinden biri olan Kocasinan %100 Ekolojik Pazar, açıldığı günden beri hem Kocasinan halkına hem de Kayseri’nin çeşitli ilçelerinden gelen müşterilere hizmet veriyor. Yeni üreticiler ve mevcut üreticilerin yeni ürünleri ile her geçen gün organik ürün bereketini daha da arttıran Ekolojik Pazar’da geçen sezon 187.261,30 kg. taze sebze ve meyve satışı ile 716.545 TL gelir elde edilirken, son beş yılın toplam taze sebze ve meyve satışı 821.363,56 kg.’a ulaşmış durumda. Bu pazarın kurulmasında hedef; zor koşullarda tarım yapan yöre çiftçilerimize daha fazla gelir getiren, katma değeri yüksek, sürdürülebilir tarımsal uygulamaları ve organik tarımı benimsetmektir. KAPTAR Derneği’nin üreticilere vermiş olduğu destekle her sezon kapılarını açan, Erciyesevler Organik Pazarı ülkemizde gerek sürdürülebilir, gerekse yerel olma özelliğini koruyarak sadece gerçek organik üreticilerin yer aldığı tek ‘Ekolojik Pazar’ olma özelliğini koruyarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Copyright © 2016 KAPTAR Tüm hakları saklıdır. Web tasarım medyatör

KAPADOKYA ORGANİK TARIM ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ