+90 505 883 30 25
Haberler
Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi Açıldı
 "Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi " Projesinin Açılış ve Tanıtım Toplantısı düzenlendi. İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan ve Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaptar Derneğinin ortak olarak yer alacağı "Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi" Projesi toplantısına; Vali Yardımcısı   Dr. Baha BAŞÇELİK, İl Müdürümü Özkan KAYACAN, Bakanlık Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Kırsalda Kadın Hizmetleri Koordinatörü Nimet KALELİ, ERÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İhsan KELEŞ, Kocasinan Halk Eğitim Müdürü Mehmet BOZYER?, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir GÜNEŞ, Melikgazi Ziraat Odası Başkanı Mahmut ÇELEBİ, Bünyan Ziraat Odası Başkanı Lüftü ÖZSOLAK, Kayseri İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ali YÜCE, Kayseri İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birlik Başkanı İsmail ILGIN, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Caner ÇELEBİ,  Kayseri Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Ayşe UZUNLU, Şube ve İlçe Müdürlerimiz, Kurs Öğretmeni Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Refik GÜNDOĞAR, kadın üreticilerimiz katıldı.

Dernek başkanımız Dr. Yeşim BEKYÜREK tarafından katılımcılara "Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi" Projesi hakkında bilgiler verildi.

Proje , kırsalda yaşayan ve tarımsal üretimin her aşamasında yer alan kadınların ekonomik geçim kaynaklarının arttırılması ve yaşam standartlarının yükseltilmesine ihtiyaç duyulmasından yola çıkarak , köyden kente göçün engellenmesine de katkı sunacaktır.


Copyright © 2016 KAPTAR Tüm hakları saklıdır. Web tasarım medyatör

KAPADOKYA ORGANİK TARIM ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ