+90 505 883 30 25
Haberler
ORGANİK DEVRİM
Kapadokya Organik Tarım Üreticileri  Derneği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri’nin organik beslenmesine yönelik Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen projesi bu yaz ürün vermeye başlayacak. Organik Bahçe olarak da nitelendirilen Doğal Tarım Ürünleri Üretim ve Pazar Yeri'nde hiçbir kimyasala maruz kalmadan üretilmiş fidelerin dikimi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi, tamamen organik ürünlerin yetişmesi ve Kayserililerin hizmetine sunulması için Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği ile kapsamlı bir çalışma yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in de yakından ilgilendiği projede Harikalar Diyarı yanına kurulan organik bahçeler için üreticiler tespit edildi ve detaylı bir eğitimden geçirildi. Bu eğitimlerin ardından organik bahçede yüzde yüz yerli ve organik ürünlerin dikimine başlandı.
Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Ağaçlandırma Daire Başkanı Ayşe Önder, organik bahçeye 17 bin domates, 4 bin patlıcan, 2 bin 500 salatalık ve 6 bin 500 biber fidanı olmak üzere 30 bin fidan dikileceğini belirtti. Önder, birkaç ay sonra organik ürünlerin Kayseri’nin hizmetine sunulacağını kaydetti. 

Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Yeşim Bekyürek de organik bahçeye dikilen fidelerin tamamen yerli olduğunu ve Kayseri’de üretilmiş tohumlardan elde edildiğini söyledi. Fidelerin hiçbir kimyasala maruz kalmadan üretildiğini vurgulayan Bekyürek, “Bu fidelerden insan sağlığına zarar vermeyen güzel ürünler alınacak. Böyle bir üretimin içinde olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Etüt Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman da Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri bir bir hayata geçirdiğini ifade ederek, “Geçen haftalarda çilek ve tıbbi aromatik bitkileri dağıtmıştık. Bu hafta da sebze fidelerinin dağıtımını yapıyoruz. Tamamı Kayseri’de üretilmiş yüzde yüz organik ve büyüklerimizin tükettiği türden meyve sebze yetiştirmeye uygun fidelerimizin dikimi yapılıyor” diye konuştu.

Açıklamaların ardından dağıtılan fidelerin dikimi gerçekleştirildi. Doğal Tarım Ürünleri Üretim ve Pazar Yeri'nde bu yaz itibarıyla üretim başlayacak ve tamamen organik ürünlerin alışverişi mümkün olacak.

Copyright © 2016 KAPTAR Tüm hakları saklıdır. Web tasarım medyatör

KAPADOKYA ORGANİK TARIM ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ