+90 505 883 30 25
Haberler
Pazar Haberleri
Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği (KAPTAR), Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kocasinan Belediyesi işbirliği ile 2013 yılından beri Ağustos-Kasım sezonunda hizmet veren %100 Ekolojik Pazar, bu yıl da organik ve sağlıklı ürünler sunmaya devam ediyor. Kayseri Erciyesevler %100 Ekolojik Pazar 11 Ağustos’tan itibaren her pazar günü 07.00-17.00 saatleri arasında Erciyesevler Pazar Alanında tüketiciyle buluşuyor. Gezegeni korurken aynı zamanda soframızı da korumayı, ekolojik tarımı yaygınlaştırırken üreticiyi örgütlemeyi, teşvik etmeyi ve bu doğrultuda tüketiciyi bilinçlendirmeyi amaçlayan Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği’nin çatısı altında Kayseri’nin 9 ilçesindeki 570 dekar alanda organik sertifikalı üretim yapan 32 çiftçi, yerel ve mevsimsel ürünlerini %100 Ekolojik Pazarlar güvencesiyle tüketicilere aracısız olarak ulaştırma imkânı buluyor. 

Zehirsiz Sofralar Zehirsiz Pazarlar

Kayseri’de 2013 yılından beri zehirsiz gıdaya erişmek isteyen tüketicilere güvenilir gıda sağlayan ve organik sertifikalı üretim yapan çiftçilerin ürünlerini pazarlayabilmesi için imkan sağlayan %100 Ekolojik Pazar,
Kasım ayına kadar her pazar günü Erciyesevler Pazar Alanı’nda kurulmaya devam edecek. Ağustos-Kasım döneminde kurulan pazar yerel üreticilerin tezgâhlarına ev sahipliği yapmakla birlikte üreticiden tüketiciye adil bir üretim ve pazarlama modeli ile sürdürülebilir gıda konusunda diğer belediyelere de öncülük ediyor. Kocasinan’da açılan %100 Ekolojik pazar fiyatları İstanbul, Ankara ve İzmir’deki organik pazarların neredeyse yarısı bir bedel. Kaptar Derneği olarak yerel yönetimler işbirliği içinde hem üretim hem pazar ayağı bir arada olacak şekilde organik tarımı desteklemeye çağırıyoruz. Kocasinan %100 Ekolojik Pazar modelinin yaygınlaşmasını temenni ediyoruz.”

Copyright © 2016 KAPTAR Tüm hakları saklıdır. Web tasarım medyatör

KAPADOKYA ORGANİK TARIM ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ